Link na koncert Shamana mi poslala moja známa... obe ho totiž milujeme 😊. Nie, že by sme neľúbili svojich manželov, práve naopak, pre nás je však mimoriadne krásny jeho spev, prejav i texty, obdivujeme jeho hrdosť, úctu, lásku a pokoru k životu, vlasti, svojim rodičom, rodine, priateľom i fanúšikom. Milujeme slovanskú kultúru ako takú, pre nás...

Milí Slováci! Nakoľko sa príliv nelegálnych migrantov do našej vlasti zvyšuje a štát nekoná, prosíme vás, v mene občianskych hliadok prihraničných okresov, o pomoc pri strážení našich hraníc.

V novodobej histórii Ruska to nie je prvýkrát, čo sa táto krajina stáva svetovým centrom združovania mladých ľudí, ktorí sa snažia rozvíjať skutočne priateľské vzťahy založené na rovnosti, vzájomnej úcte a zodpovednosti za našu spoločnú budúcnosť.

Ak dovolíte, pripojím sa aj ja k mnohým Novoročným prianiam pre našu krásnu vlasť a odovzdám jej aj jeden inšpiratívny darček.

Tzv. novembrová "Nežná revolúcia" v roku 1989 dodnes zosobňuje pád totalitného komunistického režimu v bývalom Československu. Krajinu vo svete významným spôsobom zviditeľnila ako svetlý príklad vysoko kultivovanej spoločnosti s uvedomelými občanmi a s totalitnou vládou schopnou samoreflexie. Uskutočnil sa prevrat v demokratickú spoločnosť, ktorý...

Dňa 11. 10. 2022 sa v Dome Matice slovenskej v Košiciach uskutočnila prednáška na tému: "Prečo pokladáme Franza Liszta za slovenského skladateľa?" Túto mimoriadne zaujímavú prednášku nám predniesol p. Miroslav Demko, ktorý sa už viac ako 20 rokov zaoberá touto problematikou.